tirsdag den 21. august 2012

Cupcakes uden æg

Efter ferien kom jeg lige så stille igang med mit lille bageri... Det tog dog sin tid at komme igang da ferien sluttede d. 29/7.. Skulle hjem til forældrene hvor min søster og bror kom også.. Så her havde jeg mulighed for at bage nogle cupcakes til min søster.. Hun havde også ventet et stykke på at smage mine kager.. Fandt en opskrift uden æg på http://byjenni.blogspot.com

Du skal bruge:
200 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
125 g. sukker
1/4 dl. minimælk
1 dl. solsikkeolie/rapsolie
ca. 50 g. mørk chokolade (min. 70% kakaobestanddele)

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader. 
  2. Sigt mel og bagepulver ned i en skål, og rør sukkeret i. 
  3. Tilsæt mælk og olie, og pisk det hele til en jævn dej. 
  4. Hæld til sidst chokoladestykkerne i og pisk et par sekunder. Hæld forsigtigt dejen i en metal form foret med papirforme og bag 15-20 minutter. Vend derefter kagerne ud på en rist hvor de kan køle af.


Butter frosting:

250 g flormelis
80 g meget blødt smør (gerne Lurpak)
1/4 dl. minimælk
1 tsk. vanille sukker

Pisk flormelis, vanillesukker og det bløde smør sammen med en elpisker. 
Tilsæt mælk lidt af gangen ( brug ikke mere end der står, så bliver frostingen for tynd). Jo mere der piskes, jo lettere og luftigere bliver frostingen.

7 kommentarer:

  1. Flotte rosetter - ser bare SÅ godt ud :o)

    SvarSlet
  2. Hvad kan man bruge hvis man ikke har noget flormelis og ikke kan tåle æg??

    SvarSlet
    Svar
    1. der er jo ikke æg i

      Slet
  3. Hvor mange bliver der til?

    SvarSlet
  4. Hej :)
    De ser meget lækre ud :)
    Jeg tænkte på om man kan bytte chokoladen ud med nutella? ??

    SvarSlet
  5. Hej :)
    De ser meget lækre ud :)
    Jeg tænkte på om man kan bytte chokoladen ud med nutella? ??

    SvarSlet